11 Şubat 2017 Cumartesi

Romantik Doctor, Teacher Kim

Bu aralar yoğun şekilde dizilere kendimi vermiş bulunmakla birlikte izlediğim dizileri de genel olarak beğeniyorum. Kore dizileri o klasik durumlarından sanki biraz daha çırpınmış gibiler. Yeni yayınlanan diziler genel olarak hoşuma gidiyor ve her geçen gün izleme listem katlanarak büyüyor dersek yanlış olmaz :)
Bugün özel bölümü de izleyerek bitirdiğim dizi olan romantik doktoru yazmak istedim çünkü bol bol spo yapıp herkesin izlemesi gerektiğini vurgulayacağım :)


Dizinin genel konusu nasıl doktor olunması üzerineydi benim düşünceme göre. Doktorların hemşirelerin herkesin kendine göre yaşadığı çeşitli zorlular vardı ve bunlaın üzerinde durulmaya çalışılmıştı genel olarak ama bireysel olarak baktığımızda baş rol olan üç kişinin etrafında döndüğünü söylemek daha doğru olur. 
Ama benim en sevmediğim şey bir karaktere saplantılı kalıp sadece bir çiftin arasında olayların dönmesidir ve böyle olunca bir süre sonra bu diziler bir kısır döngüye giriyor ve 10. bölümden sonra izleyecek bir şey kalmıyor küsüp barışmalarını 16. bölüme kadar sinirlenerek bitirmeye çalışıyoruz. Bu dizinin en güzel yanlarından biride böyle bir sorun olmamasıydı. Tamam romantik bir ilişkide bulunuyordu içinde ama bizim odaklanacağımız başka karakterler ve olay örgüsü de bulunmaktaydı. En önemlisi bir doktor dizisi olması insanın sıkılmasını engelliyor. Çünkü sürekli ameliyat ve bir koşuşturma içerisindeler sürekli bir heyecan vardı ve bu benim bir bölüm bitince diğerini açmamı sağladı. Hatta bir gün 9 bölüm arka arkaya izledim sonrasında ise etrafıma boş boş baktığım doğrudur :)
Şimdi karakterler üzerinden gidip daha detaylı inceleyelim 

Kang Dong Joo
Kang Dong Joo küçük yaşta babasını hastanede geç kalınması yüzünden kaybetmiştir ve bunun sorumlusu olan doktora karşı yoğun kin beslemektedir ve intikam almak için doktor olmaya karar verir aradan yıllar geçer doktor olmuştur ve babasının öldüğü hastanede intörn olarak başlar. Başladıktan sonra acilde  asistanlık yapan Yoon Seo Jung ile aralarında kavga ile başlayan ilişkiden sonra Dong Joo, Seo Jung'a aşık olur ancak bu sırada Seo Jung başka bir doktorla ilişki yaşamaktadır ve evlenme teklifi alır. Bu sırada Seo Jung ve sevgilisi kaza yaparlar. Sevgilisi hayatını kaybeder ve Seo jung da ortadan kaybolur. Aradan 5 Yıl geçer ve Kang Joo iyi bir genel cerrah olmuştur. Aşırı derecede hırslı olan Kang Joo yaptığı bir hata sonucu Dodam hastanesine sürgün edilir ve orada "Tanrının Eli" lakaplı meşhur doktor olan Kim Sa- Bu ile tanışır. Gerçek doktorluğu öğrenecek kendini geliştirecek ve Yoon Seo Jung la tekrar karşılaşacaktır. 



                                            Yoon Seo Jung
                            
Seo Jung küçük yaşta annesini kaybetmiştir ve Başhekim Do tarafından büyütülmüş destek sağlanmıştır. Asistan olarak çalışırken Bir trafik kazası yapar ve bileği sakatlanır. Kim Sa-Bu tarafından tedavi edilir. Dodam hastanesinde çalışmaya başlar ancak travma sonrası stres bozukluğu yaşamaktadır. Sevgilisi kazada ölmüş kendisi ölmemiştir ve kendini suçlu hissetmektedir. Ancak bunu zaman içerisinde yener.Kim hocanın öğrencisidir ve onun dediklerine gözü kapalı güvenir. Ancak burada benim takıldığım kızın ypğun stres yaşaması ve bunun çok gündemde tutulması ama sonradan aniden geçmesi biraz tuhaftı sanki o kısmı başta yazılar ama sona doğru unuttular gibi.

Boo Yong Joo / Kim Sa-Bu

Nam-ı değer "Tanrının Eli" öylesine başarılı bir cerrahtır ki çalıştığı hastanede bütün hastalar ondan tedavi olmak isterler. Bu başarısını hazmedemeyen insanlar ve bir takım oyun sonucu adı kirlenir ve bir öğrencisini yanlış ameliyat yapmaktan dolayı öldürdüğü söylenir. Bu onun kariyerinin sounu getirmesi gerekmektedir ancak kim Sa-Bu eski ismini geride bırakıp kendine Kim Hoca diyerek Dodam hastanesinde çalışmaya başlar. Çok inatçi bir karekter olup bazen ben çok sinirlendim konuşması gereken kısımlarda kendini savunmadığı için ancak adamın oyunculuğu çok hoşuma gitti. Hele ki ses tonu rolu ile çok uyuşuyordu ve o bile yeterliydi. Genel olarak tam bir kahraman rolünde bir insan olarak çıkıyordu ve insanlar koşulsuz şartsız onun dediklerinin doğru olduğunu düşünüyordu. 








Dizi bu karakterlerin etrafında döndüğünü söylemiş olsakta başka kişilerinde etkisini görmek mümkündü. Bir kere kötü karakter olmazsa olmazdır bu tür dizilerde. Doktor olan ama doktorlukla hiç alakası olmayan bir Başhekim Do vardı ki kendisinin görevi Kim Hoc ile sonuna kadar uğraşmak oldu. Ayrıca onun oğlu Do İn -Bom babasının gölgesinde kalmış ne derse yapmak zorunda olan bir genç doktordu ve oda babası tarafından Dodam hastanesine gidip Kim Sa-Bu ile tanışıp bir nebze olsun kendini bulabildi sonunda. 
Dizinin öyle çok değişik bir konusu olmamasına karşın benim ilgimi ilk çekmesinin sebebi bir çok dizide 2. adam olarak izlediğim Yoo Yun-Suk sayesinde oldu. kendisine en çok reply 1994 de üzülmüş bulunup sinirimden diziyi bıraktım.
çiftimizi biribirine çok yakıştırdığımı söylemeden edemeyeceğim aralarında güzel bir kimya olmuş benim hoşuma gitti. Gereksiz kavgalar edip ayrılmaya çıkmadılar zaten sevgili oldular ama adam akıllı randevuya bile gidemedi adamlar çalışacağız diye. 

 Ancak böyle hastanede köşelerinde flörtleştiler. 

dizide bazı ameliyetlarda çok heyecan yaptım ama en önemlisi olan başkanın ameliyatında orada izleyenler gibi büyük bir heyecanla izledim.
Birde en güzel şeylerden biri dizinin müzikleriydi. Ben dizinin kendi ostlarınıda beğendim fakat bölümlerde son dakika çalan o müzik çok hoşuma gitti. Bulmak için can hıraş çabaladım. Dizinin ostlarındada Doctor Blues olarak geçiyodu ama sadece müzik vardı ondada. En son çözüm olarak shazamı kullandım ve şarkının bulamadığım kadar olduğunu fark ettim baya eski bir şarkıymış onuda söyle köseye bırakayım

Diziyi herkese şiddetle öneriyorum. Bölümler su gibi akacak ve oyuncuların da biri rollerinin hakkını vermişler.

İzlediğim Tarihi Diziler Hakkında Kısa Yorumlarım

Uzun zamandır yorum yazısı yazmıyorduk genellikle çeviri kısmını güncelliyorduk ama aklıma bu konu hakkında bir yazı oluşturmak geldi. "İzlediğim Tarihi Diziler Hakkında Kısa Yorumlarım" zaten konu başlığı da açıkça belirtilmiş ama ben yinede bir açıklama yapmak istiyorum. Bu yazıda sadece kendi izlediğim tarihi diziler hakkında yorum yapacağım ve yorumlar tamamen benim bakış açımdan başkalarının nasıl yorum yaptığıyla alakalı herhangi bir kısım yok. Tamamen kendi görüşlerim yani :) Yeni tarihi dizi izledikçe bu yazıyı güncellerim diye düşünüyorum.

O zaman dizi listemin tarihi dizi kısmında en üstte yer alan diziyle başlayalımm..


The Princess Man
İzlediğim en güzel dizilerden birisi. Bu dizideki dramı hiçbir dizide tatmadım ben. Bir türlü kavuşamayan çiftimiz muhtemelen en olmayacak ailelere sahip oldukların talihsizliklere geçen bir hayat yaşadılar. Bu dizideki kızın fedakarlıkları yok sayılacak gibi değildi. Bu mükemmel dizinin sonu da şaşırtıcı bir şekilde güzel bitti. İzlerken güzel bitmesi en büyük temennimizdi tabii ki ama şimdi dışarıdan bakınca bu dizinin sonuna mutlu sondan çok acı son yakışırdı gibi. Sizce?
Bu dizi hakkında ki uzun yorumu okumak isterseniz buraya tıklayınız :)

Hong Gil Dong
Komedi aksiyon ve aşkı bol olan bir diziydi. Karakterler birbirine o kadar yakışıyordu ki. Her klasik kore dizisi gibi illaki birini soylu çıkarıcağız merakı vardı yine ama dizinin verdiği samimiliği bozmadı. Evet aslında bu dizi için en mükemmel tabir 'samimi' olurdu herhalde. Başta zaten ana karakterin hırsız olması zenginde al fakire ver prensibine sahip olması yanlış olduğunu bilsekte içten içe tatmin eden ve bir parça da olsa adalet görmemizi sağlaması güzeldi. Kız deseniz dedesiyle beraber hayatlarını sürdürmek için her türlü sahtekarlığa başvuran insalardı. Başrollerimizin tanışması da zaten iki tarafta birbirini kandırmaya çalışırken oldu diyebiliriz. Sonu izlerken sinir krizine soksa da bitmesi gerektiği gibi bitti diyebiliriz. Hiç beklemediğimiz bir son değildi açıkçası ama daha iyi bitemezdi herhalde. Gerçek mutlu son..

İljimae
Konusuna bakılacaksa mükemmel bir konuydu. Yine komedi başlangıçtan dram sona giden dizilerden birisiydi ve aksiyonu da gayet güzel yaşadık. İzleyeli çok olduğu için çok fazla şey hatırlayamıyorum dizi hakkında ama aşk namına bir şey görmediğimizi hatırlıyorum ve sonu çok daha iyi bitebilirdi diye düşünüyorum ama sonunu göz ardı edersek yine çok sevdiğim dizilerden birisiydi. Gerçi izlediğim çoğu tarihi diziyi seviyorum ama...

Sungkyungkwan Scandal
Tek kelimeyle harika bir diziydi. Komedisi olsun aşkı olsun kendine aşık eden kesinlikle izlenmesi gereken bir diziydi. İzlerken çok eğlenmiştim ve diğer tarihi dizilerden farklı olarak komediden drama değil komediden komediye aşka giden bir diziydi. Tarihi dizilerin siyasi antrikalı karanlık yönlerinden bir nebze de olsa uzak olan bu diziyi eğer hala izlemediyseniz her şeyi bırakın ve izleyin derim. Oyunculara henüz değinmedim bile. Oyncular şimdidinin neredeyse en ünlülerinden. 4 ana karakterde ayrı ayrı kendine aşık edip sevdirdiler. Ana çiftin dışındaki ikilinin arasındaki ilişkiyi dizi sonuna kadar çözememiş olmakla beraber ana çift olmasa bile sırf o ikisi için bile izlenir bir diziydi. Yine bu diziyide izleyeli bir süre geçtiği için daha fazla yorum yapamıyorum ilk bitirdiğim sıra yazsam büyük ihtimalle çok daha uzun bir yazı olurdu ama yinede asıl vermek istediğim duyguyu vermiş olduğumu temenni ediyorum ve tekrar tekrar eğer hala izlemediyseniz hemen izleyin diyorum. :D

Time Slip Dr. Jin
Güzel diziydi aslında ama bir şeyler eksikti sanki dizide.  Konusu güzel aslında ama bilemiyorum ben çok fazla zevk alamamıştım bu diziden konuyu okuduğunuzda çok daha güzel olmasını bekliyordunuz . Eğer diğer dizileri izlediyseniz ve sırada başka diziniz yoksa izlenebilir. Fazla yorum yapamayacağım bu dizi hakkında.

Gaksital(dönem dizisi)
Ne güzel bir diziydi bu yaa. Harikaydı resmen o dönemi sonuna kadar hissettiren bir diziydi. İnsanların ne kadar çaresiz kaldığını. Ana karakterimiz olan Kang to'nun hayatı gerçekten çok zordu. Başta şerefsiz nasıl yaparsın gibi bolca hakaret etmiştim ama düşününce ne kadar zor bir durumda kaldığını da anlıyor insan. Babası vefat etmiş abisi aklını yitirmiş annesi zaten yaşlı onlara bakmak istiyor ama elinde yapabileceği hiçbir şeyi yok. Japon yalakası olmaktan başka. Bol bol ağlattı dizi öyle söyleyeyim ama konusu olsun oyunculuklar olsun baştan aşağı mükemmel bir diziydi. Aşk konusuna da değinmeden geçmedi tabi aşk da oldukça ön plandaydı. Bu diziyi izlerken ta sizin milli duygularınız şahlanacaktır emin olun. Milli duygu, kardeşlik, aşk, arkadaşlık, aksiyon, bazen komedi tüm bunları iliklerinize kadar hissedeceksiniz bu dizide emin olun.
Şimdiye kadar izlemediyseniz mutlaka izleyin derim ben. KESİNLİKLE ilk izlenmesi gerekenlerden.



Warrior Beak Dong Soo
Bu da çok sevdiğim dizilerden birisidir. En başta Ji Chang Wook ve Yoo Seung Ho'nun başrollerde olduğu bir dizi zaten. Aşk konusunda pek beklentilerimi karşılamasada yine çok güzel konusu olan dizilerdendi ve arkadaşlık da aşırı ön plandaydı. Her zaman dediğim gibi bir dizi ne kadar güzel olursa olsun sonunu güzel bitirmezlerse tüm dizi çöp gibi oluyor ama bu dizinin sonu hem hiç beklemediğimiz hemde en olası şekilde bitmişti ve o yönden de tam puandaydı.

Arang and the Magistrate
- komedili aşklı hafif ağlatan tatlış bi diziydi.Dizinin fantastik yönleri ağır basmaktaydı. Fantastik dizi severlerin kaçırmaması gereken bir yapım. Ayrıca baş rollerin arasındaki uyum benim çok hoşuma gitmiş olup ikiside çok sevdiğim oyunculardır.  Yine mutlaka izlemesi gerekenlerden.-



Gu family book
- yine çok sevdiğim bir dizi daha ama bu dizide başrollerden çok oğlanın annesi ve babası arasında geçenler çok daha etkilemişti şahsen beni. sırf o çiftin sahnelerini tekrar izlemek için diziyi 2.kez izlediğim doğrudur ve pişman değilim yine olsa yine aynısını yaparım. :) -

Faith
- yakın zamanda izlediğim bir dizi konusu çok orijinal olmasa da güzel işlenmiş olan bir diziydi yine ana karakterlerdense arka karakterlere daha çok önem verdiğim dizilerden biri ve sonunu gerçekten güzel bitirdiler çoğu dizi gibi toparlanmadan bırakılmadı ve yine olabilecek en iyi sonla bitirdiler.-

Scholar Who Walks in the Night
- yine çok severek izlediğim ve neredeyse favori dizilerim kadar sevdiğim bir diziydi. sonuna kadar sıkılmadan izleyebileceğiniz bir dizi. gerek komedi olsun gerek dram, aşk, görebileceğiniz bir diziydi. Bu da kesinlikle izlenmesi gerekenlerden.-

Splush Splush Love
- bir mini dizi. Ama oldukça güzel işlenmiş olaylar uzamadan saçmalamadan güzelce biten tatlış bir diziydi kendileri. kız karakter benim zaten çok tatlı bulduğum oyunculuğunu sevdiğim bir kızdı ve erkekse zaten birkaç dizide gördüğümüz kendini geliştiren bir idoldü. Minicik bir diziydi zaten hemen şimdi başlayıp hatırladığım kadarıyla 3 saatte bitirebilirsiniz diziyi :) -

Six Flying Dragons
- Bu diziyi tanımlayacak kelime bulamıyorum ben bulan varsa söylesin. Mükemmel ötesi bir dizi. 50 bölüm olması başta beni çok korkutsa da bir 50 daha olsa izlerim dedirten bir dizi. aşk, aile, arkadaşlık, politika mükemmel bir şekilde işlenmiş bir dizi. İzlerken kendinizden geçeceğiniz heyecandan ne yapacağınızı şaşıracağınız ani mutluluk kahkahaları atacağınız bir dizi. İzlemeye karar verdiğiniz bir dizi yoksa, hatta varsa bile ondan vazgeçip buna başlayın. Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir dizi o 50 bölüm 5 bölüm gibi akıp gidecek emin olun.-

Love in the Moonlight

Son dönemlerde göze çarpan oyuncu Park Bo Gum'un gereğinden fazla tatlı bir karakterini izledik bu dizide. Dizinin genel konusuna değinecek olursak eğer erkek kılığında yaşayan bir kızın bir takım sebeplerden ötürü sarayda harem ağası olarak göreve başlaması ve veliaht prensle aralarında filizlenen aşkı anlatıyor. Belkide çiftin birbirine çok yakışmasın dan dolayıdır ancak bu dizi izlerken insanın içini ısıtan türdendi. Her bölümde ne kadar tatlılar diye içinizden geçirmeden edemiyorsunuz. Başta komedi olarak başlayıp sonunda drama bağlayan türden bir diziydi. İzlenmeyi hak eden bir tarihi dizi olup yayınlandığı dönem ki dizilere kıyasla reytingleri de yüksek ve popüler bir dizi.